Nyheder /

3000 elementer og færdig efter tidsplanen

AAB’s afdeling 52 i Højbjerg, har netop gennemgået en omfattende vinduesudskiftning. Projektet inkluderede udskiftning af samtlige udvendige døre og vinduer i afdelingens 301 boliger.

Nyheder /

Rejsegilde på institutionen på Salonikivej

Der er netop blevet afholdt rejsegilde på Salonikivej.

Institutionen udvides fra 4 til 6 grupper.

Den nye tilbygning, der smelter sammen med den eksisterende arkitektur, vil inkludere to grupperum med fælles puslerum, liggehal og garderobe.

Byggeriet er nu i fuld gang og vi ser frem til at følge det til dørs og se børn og personale tage de nye faciliteter i brug.

Nyheder /

Bæredygtig transformation

Et tidligere fritidshjem i Viby J står foran en spændende transformation til en ny, moderne daginstitution. Institutionen bliver i alt 660 m2 og kommer til at rumme tre grupper med tilhørende børnetoiletter og garderober samt et fællesrum, krybberum og pædagogisk køkken.

Projektforslagsstadiet er netop afsluttet, og vi ser frem til den kommende proces med at realisere dette spændende projekt.

Nyheder /

Organiske former binder nyt og gammelt sammen

En stor århusiansk virksomhed oplever vækst og har behov for at udvide med 60 kontorpladser. Vi har udviklet to forslag til at imødekomme dette behov: et omfattende forslag om opførelse af en ny to-etagers kontorbygning på 800 m2 samt et alternativt forslag om renovering af deres eksisterende 1300 m2 kontorer. Begge forslag binder de eksisterende og nye forhold sammen gennem et nyt ankomstområde, hvor temaer som transparens og organiske former spiller en central rolle.

Nyheder /

Helhedsplan på ca. 8000 m2 specialskole

Arkitekter JR udarbejder helhedsplan for Aarhus Kommune specialskole med henblik på at kunne håndtere det stigende krav til specialtilbud. Helhedsplanen indeholder en udvidelse på ca. 6.500 m2 med etablering af nye elevfaciliteter, administration, faglokaler, multisal og fitnesslokale. Helhedsplanen tager udgangspunkt i, at skolen er i fuld drift, samtidigt med den om- og tilbygges. Dette håndteres bl.a. ved at ”gentænkte” den overordnede infrastruktur, hvor der etableres to nye vejtilslutninger, som sikre en god og sikker skolevej for alle.

Nyheder /

Psykiatrisk hospital omdannes til ny daginstitution

Vi har netop afholdt licitation på den kommende daginstitution i Bindesbøll byen.

Vi ser frem til at påbegynde dette spændende byggeprojekt og skabe nogle fantastisk rammer for børnene.

På billedet ses en tidlig planskitse og visualiseringer af legepladsdisponeringen, som er udarbejdet i samarbejde med stadsarkitekten. Forslaget har taget udgangspunkt i de geometrier, som ses på gavlene af det gamle psykiatriske hospital.

Nyheder /

Rummene tager form

Vi er i fuld gang med renoveringen på Samsøgades Skole og rummene begynder at tage form.

På billedet ses skolens hovedindgang, hvor de fine gamle detaljer møder de moderne akustikpaneler i et fint samspil.

Nyheder /

Studietur – Hamborg

Vi er netop hjemvendt fra vores årlige studietur, som i år gik til Hamborg. Turen bød på inspirerende arkitektur og gedigen byggeteknik.

På billedet ses vi ved en Skole bygget i træ.

Nyheder /

Udbud vundet

Arkitekter Johansen & Rasmussen har vundet udbud på om- og tilbygning af 3 gruppers daginstitution.

Vi glæder os til at kaste os over arbejdet med at omdanne den eksisterende fritidsklub til en daginstitution, hvor børn og personale kan have en kreative og inspirerende hverdag.

Nyheder /

Ny fællesskabsoase på havnen

Byggeriet med en pædagogisk ledet legeplads på Flemming Bamse Jørgensens plads på Aarhus Ø er netop blevet afsluttet. Ved at kombinerer sofistikerede trælister med rå stålplader på facaden er det lykkedes at skabe en visuel og taktil oplevelse i et område i rivende udvikling.

På billederne ses deltagere ved indvielsen, hvor Flemming Bamse Jørgensens familie klippede den røde snor til pladsen.

Nyheder /

Fra slidt fritidshjem til moderne daginstitution

Det tidligere fritidshjem, der er renoveret og omdannet til daginstitution, er nu færdigbygget. Der er lavet 4 tilbygninger, som rummer henholdsvis liggehal, 3 grupperum med tilhørende badeværelser og et fællesrum.

Institutionen inviterer nu legepladsen og naturen ind, og skaber et harmonisk udemiljø ved hjælp af bygningens indhak. Personale og børn kan nu glæde sig til at, tage den spændende institution i brug.

Nyheder /

Nye kompetencer på tegnestuen

Vi har netop budt Simon Tayler Iwersen velkommen på tegnestuen og ser frem til at lærer ham bedre at kende. Simon bringer 6 års erfaring som bygningskonstruktør med sig, og vi glæder os til at arbejde sammen med ham.

Nyheder /

Studietur 2022

Årets studietur gik til Frankfurt. Vi havde en god og inspirerende tur, hvor vi havde fokus på institutionsbyggeri og byggeri i træ.

På billedet ses vi på toppen af Main Tower.

Nyheder /

Fra 3 til 4 gruppers daginstitution

Udvidelsen af en daginstitution i Tilst er nu færdigbygget. Institutionen er udvidet fra tre til fire grupper og dele af den eksisterende bygning er istandsat. Personale og børn har med begejstring taget de nye lokaler i brug. 

Nyheder /

Godt på vej

Omdannelsen fra slidt fritidshjem til ny, moderne daginstitution på Louisevej i Brabrand skrider fremad. De fire tilbygninger er blevet lukket og institutionen forventes, at være færdig og klar til børn ved udgangen af 2022.

Nyheder /

Rammeaftale vundet

I et stærkt felt af dygtige rådgivere vinder Ark JR rammeaftale om totalrådgivning i forbindelse med daginstitutionsbyggeri i Aarhus Kommune.

Nyheder /

Prækvalificeret

Arkitekter Johansen & Rasmussen er blevet prækvalificeret til rammeaftale for totalrådgivning for daginstitutioner i Aarhus kommune.

Nyheder /

Grønne tanker på Louisevej

Byggeriet på Louisevej 37 er påbegyndt. Med en grøn genbrugstanke om at bevare mest muligt at den eksisterende bygning, bliver institutionen på Louisevej ændret fra et slidt fritidshjem til en ny 5 gruppers daginstitution.

Det forventes at byggeriet står færdig ved udgangen af 2022.

Nyheder /

Nye badeværelser

Ved Arbejdernes Andels Boligforeningens afd. 4 er nedbrydningen af de gamle bagtrapper godt i gang.

Den første, af i alt 8 nye tilbygninger i 3 etager, forventes at stå færdig ved årsskiftet.

Nyheder /

Ny prakikant

Thomas er startet i praktik som bygningskonstruktør i august, og har allerede arbejdet med flere forskellige aspekter i jobbet.

Vi ser frem til et godt praktikforløb, hvor der er fokus på de faglige målsætninger …og et godt kollegialt samvær.

Nyheder /

Søges: Bygningskonstruktør til fast fuldtidsstilling i arkitektfirma

Vi har mange opgaver – og mange nye i pipelinen –Så søger du nye faglige udfordringer i et tværfagligt arbejdsmiljø og et godt kollegialt sammenhold, så kunne det være netop dig vi søger til ansættelse snarest muligt.

Arkitekter Johansen & Rasmussen A/S er et velfungerende arkitektfirma med 9 medarbejdere, som tilbyder rådgivning indenfor alle fagets aspekter. Firmaet er 100% ejerledet, med en flad ledelsesstruktur, hvor samspillet mellem dagligleder og medarbejder er tæt.

Vi tilbyder en alsidig hverdag, kendetegnet af professionalisme og høje kvalitetskrav, i et miljø præget af samarbejde og medindflydelse.

Vi forventer at du:

  • er uddannet bygningskonstruktør og har stor byggeteknisk indsigt og interesse.
  • gerne har minimum 2-3 års erhvervserfaring med projektering.
  • har indgående kendskab til 3D-projektering i Revit.
  • er ambitiøs og fagligt velfunderet.
  • er velformuleret, taler og skriver flydende dansk.
  • er klar til et godt arbejdsmiljø i et velfungerende team. 😊

Arbejdsopgaverne vil spænde bredt fra mindre til større projekter. Du vil i første omgang indgå i et projekteringsteam på en større sag.

Vil du være en del af en spændende og alsidig virksomhed – så lad os høre fra dig

Ansøgning:

Send din ansøgning med CV og gerne relevant portfolio til Jeppe Kortegård på jjk@ark-jr.dk

Skriv ”JOBANSØGNING – BYGNINGSKONSTRUKTØR” i emnefeltet.

Ansøgningsfrist: fredag 20. august 2021

Løn og ansættelsesvilkår sker efter kvalifikationer.

Vi behandler alle ansøgninger og spørgsmål til jobbet med stor diskretion. Så sidder du i en uopsagt stilling, men gerne vil undersøge muligheden for at blive en del af vores team, finder vi en god løsning på dette.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Jeppe Kortegård på tlf.: 27 88 62 90 eller Casper Blessing på tlf.: 27 88 62 96.

Du kan se mere om firmaet på www.ark-jr.dk

Nyheder /

Frijsenborgvej afleveret til bygherre

Den nye 8 gruppers daginstitution i Risskov er nu færdigbygget. En interessant opgave der lød på at bevare den eksisterende hal og ud fra den bygge en ny daginstitution. Børn og personale kan nu glæde sig til at tage den nye spændende institution i brug.

Nyheder /

Studietur 2021

Grundet Corona måtte årets studietur foregå i Danmark. Vi havde en god tur med fokus på arkitektur og byggerier i Vejle og Fredericia. Vi har bl.a. set Fjordenhus, Bølgen og Skyttehushaven i Vejle samt gået bridgewalking på den GL. Lillebæltsbro.

På billedet ses vi på toppen af den Gl. Lillebæltsbro.

Nyheder /

Prækvalificeret

Arkitekter Johansen og Rasmussen er sammen med WSP Danmark blevet prækvalificeret til en større renoveringsopgave af AAB´s afd. 37 – Herredsvang.

Afdelingen består af 15.961 m2 bygning fordelt på 194 boliger i 10 blokke. Bebyggelsen står overfor en udvendig renovering i form af istandsættelse af facader, udvendige trapper, udskiftning af vinduer samt inddækning af eksisterende altaner. Indvendigt skal lejlighedernes installationer istandsættes med nye brugsvandsforsyninger, elinstallationer og decentrale ventilationsanlæg.

Nyheder /

Ny praktikant

Arkitekter Johansen & Rasmussen har netop budt Mikkel velkommen på tegnestuen. Mikkel er bygningskonstruktørpraktikant og skal være hos os de næste 5 måneder. Han er allerede i fuld gang med en masse spændende projekter og vi glæder os til, at arbejde mere sammen med ham.